Bejelentkezés

Regisztráció
Miért érdemes? »
Elfelejtett jelszó »
 
6 tipp, hogy miről beszélgessetek az első randin
2017
júl. 2
 

A randevúk előtt mindenki izgul. Ha szeretnéd elkerülni a kínos csendet, dobd be ezeket a témákat, így garantált lesz a sikered.

1. BESZÉLJETEK A HELYRŐL

Mindegy, hogy hova érkeztek, a beszélgetés elindításához nagyon jó témát ad az adott hely. Minden vendéglátóegységnek megvan a maga különlegessége. Ha már ismered a helyet és tudod, hogy mit érdemes ott inni, vagy enni, akkor akár javaslatot is tehetsz. A lényeg, hogy beszélj, vagy kérdezd meg a partneredtől, hogy neki mi a véleménye, vagy hogy járt-e már itt. Ez nem egy interjú, csupán egy laza beszélgetés, ahol mindegy, hogy mit kérdezel, a titok nyitja abban van, hogy figyelj a másik válaszaira. Sok mindent megtudhatsz róla.

2. KÁVÉRÓL, TEÁRÓL, BORRÓL

...vagy éppen arról, amit éppen isztok. Ha a presszót szereted, akkor elmondhatod, hogy ez a kávé, amitől mindig felpörögsz. Ha a habos kakaó a kedvenced, akkor elmesélheted, hogy azért imádod, mert otthon anyukád, vagy nagymamád mindig házitejszínből csinálta. Ha csak citromos vizet iszol, akkor beavathatod őt abba, hogy cukormentesen táplálkozol, mert diétázol és odafigyelsz arra, hogy mit iszol. A borokról is órákat lehet beszélgetni. Fehér, vörös, száraz, édes, eszel hozzá zsíroskenyeret, vagy sem. Esetleg bor helyett inkább sangriát iszol, vagy mondjuk likőröket? Mesélj és kérdezz. Erre is figyelj.

3. KÖNYVEKRŐL, E-BOOKRÓL, ÚJSÁGRÓL, VIRTUÁLIS CIKKEKRŐL

Rengeteg dolog kiderül beszélgetőpartneredről, ha az olvasásra terelődik a szó. Például megtudhatod, hogy szeret-e az illető olvasni, vagy sem. Ha olvasás, akkor nem mindig a 700 oldalas regényekre kell gondolni. Lehet az újság, vagy e-book, vagy online cikkek. Ha mindketten olvastok, akkor mindig van aktuális téma, aktuális kedvenc és sok beszélgetnivaló.

4.  ZENÉRŐL, KONCERTEKRŐL, BULIRÓL, FESZTIVÁLOKRÓL

A zene az, amiről bárhol, bármikor és bárkivel lehet beszélgetni. Laza téma, mégis sok mindent elárul a másik emberről. Megtudhatod például, hogy milyen stílusokat kedvel, vagy hogy hova szeret járni. Koncertekre, szórakozóhelyekre, bárokba, vagy esetleg pubokba. És persze ilyenkor kitérhetsz a részletekre is, illetve hogy te miket szeretsz.

5. HOBBIRÓL

Ez egy kiváló téma ahhoz, hogy megtudd,  mik azok a tevékenységek, amik feltöltődést jelentenek a kiszemelted számára. Megnézheted azt is, hogy te mennyire tudod saját magadat elképzelni ilyen helyzetekben és ha közös pontokat is találtok, akkor az már jó kezdést jelent. Ilyen témánál nemcsak sportra lehet gondolni, hanem utazásra, háziállatokra, szórakozást jelentő elfoglaltságokra is.

6. MIT GONDOLSZ A PÁRKAPCSOLATRÓL

Ez egy kicsit mélyebb téma, azonban jó, ha már az elején beszélgettek az álmokról, vágyakról.  Milyen elképzelései vannak párkapcsolati téren, milyen típusú emberekkel nem szimpatizál, milyen minták vannak előtte. Mit gondol a női-férfi szerepekről. Mi az, amit soha nem tudna elfogadni párjától. Egyéntől függ, hogy ki milyen kérdésekkel és témával szeretné nyitni és zárni a beszélgetést. Ami fontos, hogy figyeljen két ember egymásra. Ne analizálja a másikat, csupán engedje el magát és élvezze a beszélgetés minden percét. 

First Step Professzionális Társkeresés |SZÍVÜGYÜNK|

www.firststep.hu
Szánjunk időt egymásra, ne csak mindig másra!

Fotó: www.pexels.com

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-hoz Megosztés a Google Reader-hez Megosztás a Pinterest-hez Megosztás a Twitter-hez

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi bejegyzések


Bemutatkozás

Tagságok

Regisztráció

 
összes kategória »
 
   
 
© 2013 First Step Társkereső Iroda. Minden jog fenntartva  |  adatvédelem  |  impresszum  |  partnereink