Bejelentkezés

Regisztráció
Miért érdemes? »
Elfelejtett jelszó »
 
9 gondolat, hogy mit tegyél akkor, amikor féltékeny vagy
2017
júl. 1
 

A féltékenység ereje. És amit tehetünk ellene.

1. INDULJ EL!

A féltékenység egy hirtelen érkező, gyomorgörcsöt kiváltó tehetetlen érzés, amikor azt sem tudja az ember, hogy kire haragudjon: magára, társára, vagy mindenki másra. Amikor előtör belőled a féltékenység, az elsődleges feladat az, hogy tereld el a figyelmedet. Menj sétálni, biciklizni, futni, vagy úszni. Ki kell ragadnod magad abból az életérzésből, de rögtön.

2. GONDOLD ÁT!

Gondold át, hogy miért jött elő ez az érzés. Mi váltotta ki. Nem tetszel magadnak? Nem vagy elég magabiztos? Nem adtál elég szeretetet és figyelmet a párodnak? Nem vagy vele eleget? Nincs időd magadra és a párodra, emiatt néz meg másokat, vagy vágyik más társaságára? Esetleg nem azzal az emberrel vagy, akivel lenned kellene? Tegyél fel magadnak kérdéseket.

3. HIGGADJ LE!

Próbálj meg lehiggadni. Az idegesség csak kapkodást szül. MARADJ EGYBEN! Gondolj erre.

4. FEJTSD MEG!

Nem biztos, hogy rögtön megszületnek benned a válaszok és az sem biztos, hogy azonnal szeretnél a kérdéseidre választ adni, de a féltékenység belőled indul, a te érzéseidet tükrözi és ahhoz, hogy higgadtan tudd kezelni, meg kell fejteni, hogy miért érzel így.

5. TEGYÉL ELLENE!

A válaszok segíthetnek abban, hogy ne hatalmasodjon el rajtad ez az érzés. Az egészséges féltékenységgel nincs baj, de ha folyamatosan jelen van az életedben, akkor egy idő után romboló hatása lesz.

6. FIGYELD MAGAD!

Figyelj és próbálj meg bízni magadban. Nézd át a saját életedet és a párod életét. Gondold át, hogy mit tesztek és mit nem tesztek meg a kapcsolatban egymásért. Beszélgessetek. Kérdezd meg, hogy mi hiányzik neki és azt is mondd el, hogy te mire vágysz. Beszélnetek kell és figyelni magatokat. De semmiképp se erőszakoljatok egymásra semmit. Figyeld a jeleket.

7. NE HIBÁZTASS MÁSOKAT!

A féltékenységért senkit sem szabad hibáztatni. Ez a te érzésed. Azért alakulhatott ki benned, mert félted a párodat, hogy másé lesz, vagy esetleg saját magadat, hogy egyedül maradsz. Pedig ez nem biztos, hogy így van. Vizsgáld meg a helyzetet.

8. FOGADD EL!

Fogadd el a féltés érzését és próbáld meg kordában tartani az érzelmeidet. A féltékenység megmérgezheti a kapcsolatotokat és feszültté válnak a mindennapjaitok. Változtass.

9. TŰZZ KI ÚJ CÉLOKAT!

Ha találsz olyan célokat, terveket, hobbikat, amik előrevisznek, boldogítanak, kikapcsolnak és feltöltenek, garantálom neked, hogy egyszer sem fog előtörni belőled a féltékenység. Érezd jól magad és figyeld meg: sugárzóbb leszel, mint valaha.

First Step Professzionális Társkeresés |SZÍVÜGYÜNK|
www.firststep.hu
Szánjunk időt egymásra, ne csak mindig másra!
#firststep #szivugyunk #hegymegifanni 
Megosztás: Megosztás a Facebook-hoz Megosztés a Google Reader-hez Megosztás a Pinterest-hez Megosztás a Twitter-hez

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi bejegyzések


Bemutatkozás

Tagságok

Regisztráció

 
összes kategória »
 
   
 
© 2013 First Step Társkereső Iroda. Minden jog fenntartva  |  adatvédelem  |  impresszum  |  partnereink